Apa Sandhangan Proteksi Sun? Apa Perawatan UPF?

Yen sampeyan dadi pesisir sing aktif, surfer utawa bayi banyu, kemungkinan sampeyan bakal sambat amarga kudu ucul ing tabir surya saben sampeyan bali. Apamaneh, disaranake nganggo maneh tabir surya saben rong jam - luwih-luwih yen lagi mandek, nglangi utawa kringet asring. Lan sanajan iki ora bakal ngatasi kabeh masalah sampeyan - amarga disaranake digunakake kanthi koordinasi karo sunscreen - apa kita bisa menehi sandhangan perlindungan srengenge?

Hah? Apa bedane tinimbang mung sandhangan lawas sing biasa, sampeyan takon?

Kanggo pamula, ahli dermatologis, Alok Vij, MD, ujar manawa nalika ngomong babagan kain nggunakake istilah "UPF," sing tegese faktor perlindungan ultraviolet. Lan kanthi sunscreen, gunakake tembung "SPF," utawa faktor proteksi srengenge sing luwih akrab. "Umume kaos katun menehi sampeyan padha karo sekitar UPF 5 nalika sampeyan nganggo," jarene.

"Umume kain sing kita pakai yaiku tenunan sing longgar sing bisa katon cahya lan bisa nyedhot kulit kita. Kanthi sandhangan sing dilindhungi UPF, tenunan kasebut beda-beda lan asring digawe saka kain khusus kanggo mbantu nyegah alangan srengenge. ”

Lampu UV bisa nembus bolongan mikro ing tenun saka klambi biasa utawa malah bisa liwat langsung nganggo klambi warna-warni. Kanthi sandhangan UPF, blok kasebut luwih gedhe, menehi perlindungan luwih saka srengenge. Mesthine, sandhangan nganggo UPF mung nglindhungi area awak sing ditutupi kain sing diobati.

Umume sandhangan perlindungan srengenge katon lan rasane kaya nyandhang aktif utawa olahraga lan nganggo macem-macem kaos, legging lan topi. Lan amarga dietung benang sing luwih dhuwur, mula rasane luwih mewah tinimbang Kaos standar sampeyan.


Wektu kiriman: Jan-20-2021